Financiën

Alleen vrijwillige bijdragen
Veel mensen binnen en buiten Rozendaal, wel- of geen officieel lid van de Protestantse Gemeente Rozendaal, dragen de kerk een warm hart toe. Met elkaar zorgen zij ook voor de financiële instandhouding van de gemeente, de kerkelijke activiteiten en het kerkgebouw. Er wordt door de overheid geen subsidie verstrekt om de kerk “draaiende te houden”. De gemeente is volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen!
Naast de giften bij de zondagse collecte en de jaarlijkse actie Kerkbalans vormen de opbrengsten van de verhuur van het kerkgebouw en de nevenruimten een belangrijke bron van inkomsten. De opbrengst van het oud papier, die gemiddeld zo'n € 2000,- per jaar bedraagt, komt geheel ten goede aan onze kerk.
Uit deze opbrengsten tezamen wordt het kerkenwerk gefinancierd: de predikant, het pastorale werk, de muziek in de eredienst, cursussen en lezingen, de (leden)administratie, archivering en het onderhoud van het kerkgebouw. Wist u overigens dat het kerkgebouw een Rijksmonument is? Niet alleen een unieke kerk in Rozendaal met een rijke historie maar ook bewerkelijk in het onderhoud.

College van Kerkrentmeesters
Het College van Kerkrentmeesters is de huidige naam van de "Kerkvoogdij". Het College van Kerkrentmeesters heeft het beheer over de financiële middelen en gebouwen van de gemeente, met uitzondering van diaconale aangelegenheden. De verantwoordelijkheid hierover heeft de Kerkenraad aan het college gedelegeerd. Het college bestaat uit drie leden waarvan 1 lid is van de Kerkenraad. Verder heeft het college, door het toezicht op de vermogensrechtelijke aangelegenheden, contact met het college voor de behandeling van beheerszaken (RCBB).

Wilt u ook een bijdrage geven voor de instandhouding van de Protestantse Gemeente Rozendaal en de Kerk van Rozendaal?
Dat kan naar rekening NL81RABO0168708175 t.n.v. Kerkvoogdij, Protestantse Gemeente Rozendaal in Rozendaal.
Wilt u meer informatie? Of wilt u een speciaal doel/project steunen? Eén van de kerkrentmeesters is u graag van dienst (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
Hier kunt u meer informatie vinden over Kerkbalans, legaten of erfstellingen en periodieke- of incidentele (fiscaal aantrekkelijke) giften of schenkingen.

Fiscaal schenken
De fiscus maakt het voor u extra aantrekkelijk om te doneren aan de kerk. Wij zijn een ANBI geregistreerde instelling (RSIN 821791084). Meer informatie over de financiën van de kerk leest u bij de link ANBI onder de Protestantse Gemeente Rozendaal.
Als u zou besluiten om gedurende 5 jaar jaarlijks een bedrag te schenken, dan kunt u die donatie elk jaar aftrekken van uw belastbaar inkomen. Zo kost het u een derde tot de helft minder. Fiscaal schenken heet dat.
Onze kerk bestaat al 250 jaar. Gesticht en 200 jaar onderhouden door de baron, maar nu moeten de burgers het zelf doen. Daarom geven wij u in overweging ons te steunen om dit authentieke gebouw en Rijksmonument in stand te houden.
Voor meer informatie e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.