Commissie Kunst in de Kerk (KIK)

De KIK is opgericht na de succesvolle viering van het 250-jarige bestaan van de kerk in 2008. Doelstelling is het fraaie kerkgebouw ook voor andere zaken dan de wekelijkse eredienst te gebruiken en zodoende ook een andere groep bezoekers te trekken. In principe zijn de activiteiten gratis te bezoeken; om de onkosten te dekken is er gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage.

Zomerfair

kikentuinbewerktDeze wordt jaarlijks georganiseerd en trekt honderden bezoekers van binnen en buiten de kerkgemeenschap. Onderdelen zijn: een boekenmarkt, expositie van kunst in het kerkgebouw en in de tuin, verkoop van ‘landgoedartikelen’, sieraden, plantjes e.d., muziek, hapjes en drankjes. Vast onderdeel is een optreden van de Rozendaalse Kapel. 

Open Monumentendagen

De kerk is tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen geopend. Er is dan een kunstexpositie of een andere activiteit.

Exposities

Naast zomerfair en Open Monumentendagen worden er ook op andere tijdstippen van het jaar(verkoop)exposities gehouden, bijvoorbeeld tijdens het hemelvaartweekend. Indien u belangstelling heeft om in de kerk te exposeren, neem dan contact op met de KIK via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Open Podium

Twee maal per jaar wordt een Open Podium georganiseerd, waarbij (amateur)musici de gelegenheid krijgen hun talent te tonen. Musici en muziek in grote verscheidenheid: individueel, duo’s en grotere ensembles. Klassieke en populaire muziek; vocaal en instrumentaal. Vrij toegankelijke bijeenkomsten die zich in een grote belangstelling mogen verheugen. Indien u belangstelling heeft om een keer mee te doen, neem dan contact op met de KIK via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

High tea en high wine

Eens per jaar is er een gezellige high tea in de serre en de prachtige tuin en de donkere tijd van het jaar vrolijken we op met een 'high wine'.

Film

Tenslotte organiseert de KIK maandelijks een filmvoorstelling in de tuinkamer van de kerk.

Alle activiteiten worden in de plaatselijke pers en in de digitale nieuwsbrief aangekondigd en kunt u ook bij de agenda vinden.