Kunst in de kerk (KIK)

Commissie Kunst in de Kerk (KIK)

De KIK is opgericht na de succesvolle viering van het 250-jarige bestaan van de kerk. Doelstelling is het fraaie kerkgebouw ook voor andere zaken dan de wekelijkse eredienst te gebruiken en zodoende ook een andere groep bezoekers te trekken. In principe zijn de activiteiten gratis te bezoeken; om de onkosten te dekken is er gelegenheid voor een vrijwillige bijdrage.

Zomerfair

kikentuinbewerktDeze wordt jaarlijks georganiseerd en trekt honderden bezoekers van binnen en buiten de kerkgemeenschap. Onderdelen zijn: een boekenmarkt, expositie van kunst in het kerkgebouw en in de tuin, verkoop van ‘landgoedartikelen’, sieraden, plantjes e.d., muziek, hapjes en drankjes. Vast onderdeel is een optreden van de Rozendaalse Kapel. De volgende zomerfair vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018.

Open Monumentendagen

De kerk is tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen geopend. Tevens wordt er dan kunst geëxposeerd; de afgelopen jaren van de Gelderse Schildersclub TerpenTijn.

Exposities

Naast zomerfair en Open Monumentendagen worden er ook op andere tijdstippen van het jaar(verkoop)exposities gehouden, bijvoorbeeld tijdens het hemelvaartweekend. Indien u belangstelling heeft om in de kerk te exposeren, neem dan contact op met de KIK via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Open Podium

Twee maal per jaar wordt een Open Podium georganiseerd, waarbij (amateur)musici de gelegenheid krijgen hun talent te tonen. Musici en muziek in grote verscheidenheid: Individueel, duo’s en grotere ensembles. Klassieke en populaire muziek; vocaal en instrumentaal. Vrij toegankelijke bijeenkomsten die zich in een grote belangstelling mogen verheugen. Indien u belangstelling heeft om een keer mee te doen, neem dan contact op met de KIK via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Open Tuinendag

In 2013 en 2015 is er een Open tuinendag georganiseerd waarbij zo’n tien particuliere tuinen in het dorp toegankelijk waren: een kijkje achter de hagen.
De dag eindigde in de fraaie tuin van de kerk met muziek, hapjes en drankjes. Bij voldoende belangstelling zal er ook in 2017 een dergelijk evenement georganiseerd worden.
Indien u uw tuin dan zou willen openstellen, neem dan s.v.p. contact op via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Film

Tenslotte organiseert de KIK een aantal malen per jaar een filmvoorstelling in de tuinkamer van de kerk.

Alle activiteiten worden in de plaatselijke pers aangekondigd en kunt u ook bij de agenda vinden.